GNIEZNO, POLAND

CENTRUM HANDLOWE CANTAERT

2012

Jest to projekt budynku usługowo-handlowego wielkopowierzchniowego, wykonany w oparciu o konstrukcję istniejącego budynku fabrycznego.  Inwestycja jest usytuowana przy jednej z głównych dróg wyjazdowych z miasta Gniezna. Projekt zakładał transformację istniejącego obiektu o niskiej jakości architektonicznej w atrakcyjny komercyjnie budynek usługowy przy relatywnie niskich kosztach budowy oraz krótkim czasie budowy. Centralna część elewacji z prefabrykatów silikatowych, została zastąpiona fasadą szklaną na konstrukcji z aluminium. Pozostałe elewacje zostały wykończone z użyciem nowoczesnych systemów izolacyjnych, pokrytych barwionym tynkiem. Zwiększenie klasy energetycznej budynku poprzez docieplenie ścian fundamentowych i dachu, jak również zastosowanie nowoczesnych rozwiązań przeciwpożarowych sprawiło, że Centrum Handlowe Cantaert to zupełnie nowy i ekologiczny obiekt.

© 2009 - 2018 by ARCHIMODUM STUDIO. All Rights Reserved