Projekt przedszkola o powierzchni 350 mkw, mieszczącego się w centrum handlowym powstał dla klienta prywatnego. Główną ideą projektu było stworzenie innowacyjnej przestrzeni edukacyjnej, która stymulowałaby kreatywność  i nieograniczoną wyobraźnię u dzieci. Przestrzeń przedszkola została podzielona na wiele pomieszczeń o różnych funkcjach dydaktycznych, takich jak: teatr, malowanie, gotowanie, rozwój zmysłów i zajęcia sportowe. Każde z pomieszczeń zostało odpowiednio zaprojektowane przy współpracy z wyspecjalizowanym psychologiem dziecięcym, czego rezultatem jest przemyślany dobór odcieni kolorów, materiałów i wyposażenia wnętrz. Rezultatem jest układ przestrzeni, które oddziałują na dziecko w sposób odpowiedni do funkcji pomieszczenia i celu dydaktycznego.

Przy współpracy z Studio Blast Architetti, Włochy.

NOWOCZESNE PRZEDSZKOLE

PONTECAGNANO, ITALY

2009

© 2009 - 2018 by ARCHIMODUM STUDIO. All Rights Reserved